Nieuw jeugdzorgstelsel eenvoudiger

Aalsmeer – Sinds de start van dit jaar werken de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen met een nieuw jeugdzorgstelsel. Wethouders jeugdzorg Bart Kabout (Aalsmeer) en Frank Berkhout (Amstelveen) spraken (digitaal) over hun verwachtingen met ruim 120 deelnemers, bestaande uit jeugdzorgaanbieders, verwijzers en jeugdhulpverleners.

Vereenvoudiging
Wethouder jeugdzorg van Aalsmeer, Bart Kabout over het nieuwe stelsel: “In het vorige systeem werkten we samen met de regio Amsterdam. Dit systeem was te ingewikkeld en gaf te weinig inzicht in de resultaten van de zorg die werd geleverd. Dit nieuwe systeem is een stuk eenvoudiger en biedt ons een beter beeld van de geboden zorg. Voor aanbieders is het ook beter, omdat zij minder tijd hoeven te besteden aan administratieve zaken en dus meer tijd aan goede zorgverlening kunnen besteden.”

Resultaatgericht
“Ik hoop dat kinderen en hun ouders echt ervaren dat, als je in Aalsmeer of Amstelveen woont, je snel goede zorg krijgt”, vult wethouder jeugdzorg van Amstelveen, Frank Berkhout aan. “Want daar is dit stelsel voor bedoeld; jeugdhulp bieden die zorgt voor een structurele verbetering van de situatie waar kinderen en hun gezin zich in bevinden. En die zorg dan zo resultaatgericht mogelijk inkopen.”

Staatssecretaris uitnodigen
Eén van de sprekers was Rob Oudkerk, directeur van zorgaanbieder Familysupporters. Hij liet zich erg enthousiast uit over het stelsel: “Dit nieuwe jeugdzorgstel is een enorme verbetering ten opzichte van andere stelsels vol bureaucratie en complexiteit voor zorginstellingen. Ik zou zeggen, nodig de nieuwbakken staatssecretaris uit. Want andere Nederlandse gemeenten kunnen hier nog wat van leren. Dit systeem gaat ons als zorgaanbieders enorm helpen om onze tijd en aandacht daar naar toe te laten gaan waar die hoort. Namelijk bij de kinderen en jongeren die onze zorg nodig hebben.”

Gepubliceerd: 25 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×