Schildpadden en borden voor veiligere wegen

Aalsmeer – Ze werden al eerder gesignaleerd (zie: “Schildpadden op straat in Aalsmeer”), maar nu weten we ook waar de schildpadden vandaan komen. Donderdag 20 januari jl. is namelijk gestart met het aanbrengen van extra attentie symbolen en borden op, langs en in de omgeving van de Burgemeester Kasteleinweg. De symbolen zijn geplaatst om het verkeer op een vriendelijke manier aan te geven wat er verwacht wordt.

Wethouder Robert van Rijn: “De nieuwe verkeerssituatie is voor veel weggebruikers even wennen geweest. Daarom hebben wij na de openstelling van de weg een quickscan laten uitvoeren door een bureau dat gespecialiseerd is in gedrag van verkeersdeelnemers. Dit bureau heeft een aantal aanbevelingen gedaan en daar zijn wij mee aan de slag gegaan.”

Extra verkeersborden
Ook komen er nog extra attentieborden die het doorgaande verkeer oproepen om vooral via de N201 te rijden en om de snelheid aan te passen. Deze borden zijn al besteld en worden direct na levering geplaatst.

Monitoring van verkeersstromen
Naast de acties uit de quickscan voert de gemeente in het voorjaar ook verkeerstellingen uit op diverse plekken, om te kijken hoe het verkeer zich verplaatst in de nieuwe situatie en of er aanpassingen nodig zijn. Deze verkeerstellingen zijn onderdeel van een breder onderzoek waarin ook aandacht gegeven wordt aan de wegen rondom de Burgemeester Kasteleinweg, zoals de Hortensialaan, Ophelialaan en de J.P. Thijsselaan.

Gepubliceerd: 25 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×