Schildpadden op straat in Aalsmeer

Aalsmeer – Wie door diverse straten in Aalsmeer rijdt, kan sinds kort schildpadden tegen komen. Geen echte uiteraard, maar  schilderingen. Deze schilderingen blijken te zijn aangebracht om automobilisten zich bewuster te maken om langzamer te gaan rijden in deze straten. Elders in Nederland is al bewezen dat het werkt en dat mensen hun snelheid minderen.

Zo zijn de schildpadden al waargenomen op de Burgermeester Hoffscholteweg, Hortensialaan en de Ophelialaan. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk afbreekbare verf die na enige tijd van het wegdek verdwijnt.

Wie er verantwoordelijk is voor de schilderingen van deze schildpadden, is bij onze redactie niet bekend, graag komen wij meer te weten over deze actie. Heb je meer informatie mail dan naar info@radioaalsmeer.nl.

Foto: Egon Jansen

Gepubliceerd: 20 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×