'Echt Esther' over begeleiding van mensen met kanker

“Je moet het zelf doen, maar niet alleen”

Sandrine Kwast (39) uit Amstelveen is donderdagavond 17 februari om 19.00 uur te gast bij ‘Echt Esther’.  Zij is getrouwd en heeft twee kinderen. Op jonge leeftijd wist ze al dat zij later anderen wilde helpen, het liefste als arts. Toch liet ze deze droom los en ging HBO Verpleegkunde studeren. Tijdens een stage in een ziekenhuis in Ghana zag ze wat ziekte en dood met mensen doet en hoe mensen omgaan met verdriet en verlies. Dit maakte diepe indruk op haar.

Het kunnen omgaan met verdrietige dingen werd een belangrijk thema in haar leven. Nadat ze net haar werkende leven was begonnen, bleek haar vader ernstig ziek. Ze begeleidde zijn hele traject. Na zijn dood heeft ze lang geworsteld met het verdriet verwerken en het verbeteren van haar mentale gezondheid. Het werd een zoektocht naar wat hielp in het terugkrijgen van balans, gezondheid en geluk.

Zo ontstond het idee om hierin haar eigen bedrijf te beginnen. Ruim vijf jaar terug startte ze haar eigen coachpraktijk, met een specialisatie in het begeleiden van mensen met kanker. Ook is zij yogadocent en geeft ze naast reguliere lessen ook speciale lessen voor herstel na kanker.

Esther Sparnaaij gaat met haar praten over haar pad, keuzes en uitdagingen, uit het verleden maar ook voor de toekomst. Heb jij een vraag voor Sandrine? Dat is leuk. Mail jouw vraag voor donderdag naar esther@radioaalsmeer.nl.

Foto: Sandrine Kwast

Gepubliceerd: 15 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×