Historische film februari bij Radio Aalsmeer op televisie

De film van Stichting Oud Aalsmeer van de maand februari is samengesteld uit twee films. De eerste film bevat beelden van de afbraak van woningen van Woningbouwvereniging Aalsmeer (voorheen Volksbelang) aan de Rozenstraat na 1985. Voorafgaand aan de film is een aantal foto’s van dit gebied te zien uit perioden vanaf de bouw tot aan de sloop. De film is geproduceerd door Ruud Tol in opdracht van de Gemeente Aalsmeer en beschikbaar gesteld door Wim Roodenburg.

De tweede film gaat over jachthaven de Nieuwe Meer die in 2012 het 100-jarig bestaan vierde. Aller eerst zien we beelden van de viering van het 100-jarig bestaan van de jachthaven in de watertoren van Aalsmeer. Ook tonen we fragmenten uit de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw, deze zijn gefilmd in de jachthaven en op de Westeinderplassen. Tenslotte zien we het admiraalzeilen op de Grote Poel ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nieuwe Meer. Bij dit evenement is ook de koninklijke familie aanwezig en neemt deel met “De Groene Draeck”. Deze film is beschikbaar gesteld door Dick Maarsen.

Beide films zijn door Dick P. van der Zwaard bewerkt voor het beeldarchief van Stichting Oud Aalsmeer. Stichting Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’.  De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen die zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

Vrijdag 11 februari is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur op het tv-kanaal van Radio Aalsmeer. Een dag later, zaterdag 12 februari, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. Op 5 februari was in het programma Weekend Magazine van Jan van Veen een inleidend interview te horen. Dit programma is terug te luisteren op de website van Radio Aalsmeer: www.radioaalsmeer.nl.

Foto: Stichting Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 7 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×