Mooie toekomst voor CRASH

Aalsmeer – Het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45 mag in het Fort bij Aalsmeer blijven en in nauw overleg met Stadsherstel Amsterdam inhoud geven aan de verdere toekomst. Het fort waarin het museum is gevestigd, krijgt een flinke opknapbeurt die zal worden uitgevoerd door Stadsherstel Amsterdam. Het is de bedoeling dat het fort en daarmee het museum een parel wordt in de Geniedijk dwars door de Haarlemmermeerpolder. De Geniedijk maakt deel uit van een recreatieroute, een rustige groene baan dwars door de drukke polder. Het zal ook mogelijk worden vanaf het water aan te leggen nabij het Fort bij Aalsmeer, waardoor het museum eenvoudig toegankelijk is over de weg, fietsend, wandelend en vanaf het water.

Dit geeft het museum de mogelijkheid zich op de langere termijn te kunnen richten op een toekomst in het fort. Daardoor kan het museum verbeteren en verder ontwikkelen tot een aantrekkelijk regionaal oorlogsmuseum, zodat bezoekers aangenaam verrast zijn en blijven. Ook biedt dit de mogelijkheid om het educatieprogramma verder uit te breiden en door te gaan met de boeiende en interessante lezingen en evenementen.

Het museum is geopend op iedere zaterdag en de 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting, veteranen en kinderen jonger dan 6 jaar hebben gratis toegang.

Foto: Crash Museum

Gepubliceerd: 21 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×