Watertoren kleurt blauw-geel voor Oekraïne

Aalsmeer – Vrijwel heel de wereld leeft mee met de inwoners van Oekraïne. Om hun solidariteit te tonen, projecteren vele steden de kleuren van de Oekraïense vlag. Zo zijn de Anna Kerk in Amstelveen, de Erasmusbrug in Rotterdam, de A’DAM toren in Amsterdam, maar ook de Brandenburger Tor in Berlijn uitgelicht. Ook de Aalsmeerse watertoren is gehuld in het blauw en geel. “Mooie actie samen met mijn vriend super snel geregeld”, aldus Mike van der Laarse.

Het leger van de Russische president Vladimir Poetin bestookt al enkele dagen Oekraïne. Onder meer in de hoofdstad Kiev wordt er zwaar gevochten. Steeds meer (westerse) landen hebben economische sancties tegen Rusland ingevoerd. Veel Nederlandse gemeenten laten door gebouwen blauw-geel te verlichten hun steun aan Oekraïne zien. Ook Aalsmeer doet dat dus door de markante watertoren in de Oekraïense kleuren uit te lichten.

Gepubliceerd: 28 februari 2022 om 23:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×