Seringenvaartochten steken van wal

Aalsmeer – Na ruim twee jaar zullen er weer seringenvaartochten worden georganiseerd door Westeinder Rondvaart, de zogenoemde ‘SeringenXperience’. De afvaarten vinden plaats vanaf het Praamplein bij de Historische Tuin. Vroeg in het voorjaar is bij uitstek de geschiktste periode om de trekheestercultuur bij de kwekers te bekijken, want dan vindt de ‘trek’ en de productie plaats. De seringenteelt behoort tot het Aalsmeerse cultureel erfgoed.

De rondvaart voert de mensen in het eerste deel tussen de akkers door op de Westeinderplassen waar de trekheesters (seringen en sneeuwballen) het grootste gedeelte van het jaar staan. De de grond op de eilanden en de aanwezigheid van het water maken de grond op deze akkers zeer vruchtbaar en uiterst geschikt voor de teelt van de Syringa en Viburnum ofwel seringen en sneeuwballen. Aalsmeer is maar liefst voor 95% verantwoordelijk voor de wereldproductie aan seringenbloemen welke afkomstig is van de akkers op het bovenland.  Bij het tweede gedeelte van de zogenaamde ‘SeringenXperience’ ligt de boot voor het grootste gedeelte stil aan het erf van de seringenkweker alwaar de boot wordt verlaten en het ‘trekken’ (forceren) van de struiken wordt uitgelegd door de kwekers zelf. Bent u geïnteresseerd in de vaartocht, dan is hierover meer informatie te vinden op www.westeinderrondvaart.nl

Foto: Ter illustratie

Gepubliceerd: 28 februari 2022 om 23:01 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×