Miscommunicatie over pontje

Aalsmeer – Vorige week werd er nog gesuggereerd door wethouder Van Rijn in een vinnig bericht dat de gemeente Haarlemmermeer het pontje tussen Rijsenhout en Aalsmeer zonder overleg uit de vaart had genomen zonder uitzicht op vervanging. Deze berichtgeving is niet geheel juist geweest, zo stelt wethouder Marja Ruigrok (Verkeer) van de gemeente Haarlemmermeer.

Na nu blijkt heeft het bijna 55 jaar oude pontje vorig jaar al vele malen kuren gehad. Nu is het pontje echt defect en na onderzoek blijken de kosten voor reparatie te hoog uit te vallen. Daarom is besloten om een nieuw pontje aan te schaffen. Het nieuw pontje zal een elektrische worden.

Voor een nieuwe pont dient de gemeente deze aan te besteden en zal het nog enige tijd duren voordat deze er werkelijk is. Tot die tijd zal er door de gemeente Haarlemmermeer een pontje worden gehuurd. De wethouder van Haarlemmermeer liet verder doorschemeren dat Van Rijn voorafgaand aan zijn persbericht ook even had kunnen bellen, dan was er geen onduidelijkheid geweest.

Foto: Pontje

Gepubliceerd: 15 februari 2022 om 18:30 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×