ANWB AutoMaatje Aalsmeer rijdt ook naar stembureau

Aalsmeer – Op 4 maart jl. vierde ANWB Automaatje haar tweede verjaardag in Aalsmeer. Sinds 2020 rijden vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart naar allerlei bestemmingen in de omgeving. Mevrouw Lydia Jansen is deelnemer van het eerste uur. ‘Ik vind ANWB AutoMaatje echt fantastisch, ik ben er zo ontzettend blij mee! Het aanvragen van een rit gaat heel gemakkelijk. De chauffeurs zijn allemaal leuke mensen, het is gezellig onderweg en soms hebben we zulke leuke gesprekken dat het haast jammer is dat we al op de plaats van bestemming zijn.’

Tijdens de coronaperiode bleef ANWB AutoMaatje actief. In deze periode werden vooral medische ritten gereden, zoals een bezoek aan de huisarts, tandarts en later naar GGD en vaccinatielocaties. Nu kan de vervoersdienst ook weer volop worden ingezet voor andere ritten, zoals verjaardagen, de kapper of een bezoek aan een vriend of vriendin. Ook voor de verkiezingen op 16 maart a.s. kunt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje.

De chauffeurs rijden met hun eigen auto. ‘Het zijn allemaal fijne auto’s en de chauffeurs zijn altijd perfect op tijd. Ik heb alleen maar lof!’ Mevrouw Jansen vertelt in haar omgeving zo enthousiast over ANWB AutoMaatje, dat zij al voor verschillende nieuwe deelnemers heeft gezorgd. Haar zwager, die in Hoofddorp woont, is daar zelf chauffeur geworden.

Sinds de start in Aalsmeer zijn er bijna 150 ritten gereden. De dienst is bedoeld voor inwoners die minder mobiel zijn, zelf geen auto (meer) rijden en voor hun vervoer afhankelijk zijn van anderen. In Aalsmeer zijn er inmiddels bijna 70 deelnemers en bijna 20 vrijwilligers actief. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Wilt u meer informatie of meerijden? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Aalsmeer: bel 0297- 303141 (maandag, woensdag en vrijdag van 9:00-12:00 uur) of mail info@automaatje-aalsmeer.nl Wilt u een rit maken? Vraag deze dan minimaal twee werkdagen ervoor aan. Wilt u vrijwillige chauffeur of planner worden? Ook dan hoort AutoMaatje graag van u.

Gepubliceerd: 8 maart 2022 om 18:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×