Column Ernst de Jong: 'Lente, een nieuw begin'

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 50: ‘Lente, een nieuw begin.

Afgelopen woensdag was het dan weer zover. De gemeenteraadsverkiezingen  stonden op de agenda. Het resulteerde in een indrukwekkende overwinning voor de lokale partij Absoluut Aalsmeer. Een felicitatie is, naar mijn mening, op zijn plaats en ik hoop dat Aalsmeer ook de komende vier jaren weer goed bestuurd zal worden. Laten we vooral hopen dat er volop vrouwen in de raad komen zodat er met een nieuw elan gewerkt kan worden aan de toekomst.

De stofwolken van de verkiezing waren nog niet neergedaald en tot rust gekomen, of er was alweer een nieuwe stofwolk, ditmaal uit Afrika. Toen ik woensdagmiddag naar buiten keek was het alsof ik naar een oude sepia foto keek. Een bijzonder gele kleur aan de hemel waarachter de zon vroeg in de middag verdween. Het blijft toch altijd weer een bijzonder fenomeen dat gelukkig verder onschadelijk is, echter de auto’s en afvalbakken zien er niet uit. Ik heb geprobeerd mijn auto met een tuinslang van het zand te ontdoen, maar dat is niet helemaal gelukt. Gelukkig weten ze daar bij de wasstraat op de Aalsmeerderweg wel raad mee. Ik heb zelden zo’n lange rij gezien van automobilisten die hun auto even een wasbeurt wilden geven. Ik heb vrijdagavond nog even navraag gedaan en inderdaad was vrijdag een nieuw record gevestigd van het aantal auto’s dat op één dag door die wasstraat zijn gegaan. De zaterdag leek zeker zo druk te zijn als de vrijdag, dus de auto’s in Aalsmeer en omgeving kunnen er weer eventjes tegenaan.

Ik denk dat iedereen wel geniet van die stralende zon die de afgelopen dagen en ook de komende week uitbundig schijnt. In de tuin gaat het snel, alles begint weer te groeien en bloeien. Het is dus de hoogste tijd om weer eens in de tuin te gaan werken en alles weer gezellig te maken. Ik ben vrijdag meteen naar het tuincentrum gegaan en heb ongelofelijk veel plantjes gekocht die ik dezelfde dag nog in de grond heb gestopt. Mijn buurman, een geboren en getogen Aalsmeerder wiens tuin er altijd om door een ringetje te halen uitziet, maakte nog een opmerking over ijsheiligen in mei en eventuele nachtvorst, maar het maakt mij niet uit. Ik heb geen groene vingers, maar ik weet wel dat het fijn is om met dit weer in de tuin te werken. Nu maar een schietgebedje doen aan de IJsheiligen met het vriendelijk verzoek een beetje consideratie te hebben met mijn verse plantjes. Maandag 21 maart begint officieel de lente. Ik ben er klaar voor, het terras is met de hogedruk spuit schoongemaakt, de wijn staat in de koelkast, de kolen en aanmaakblokjes voor de barbecue hebben we weer in voorraad. Genieten!!!

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 20 maart 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×