De Jozefschool wint 1e Tuinbouw Battle

Aalsmeer – Basisschool De Jozefschool in Aalsmeer is de winnaar van de 1e Tuinbouw Battle in regio Aalsmeer. Groep 8 deed mee aan deze battle waarbij tulpen gekweekt werden in de klas. Ze zijn uitgekozen als winnaars vanwege hun grote inzet en goede samenwerking rondom het thema ‘kweken in de klas’.

De eerste Tuinbouw Battle was met vier scholen en zeven klassen uit Aalsmeer, Roelofarendsveen, Ter Aar en Nieuw-Vennep een groot succes. De leerlingen van alle basisscholen kweekten in de klas hun eigen tulpen. Als opdracht kregen zij mee om, naast de verzorging, een verslag te schrijven over de teelt, het verzorgen en het verkopen van de tulpen. De leerlingen ontvingen de 1e prijs, de eer, een poster en wat lekkers, uit handen van Hermen de Graaf van Stimuflori, een van de sponsoren van het project. “De leerlingen hebben een prachtig logboek gemaakt met foto’s waarin we heel duidelijk konden zien hoe de taakverdeling was en het groeiproces verliep. Ik zie hier allemaal tulpenkwekers in de dop!”

Opbrengst
Onderdeel van het educatieve programma van de Tuinbouw Battle is het verkopen of weggeven van de tulpen: hoeveel tulpen gaan er in een bos, wat is de verkoopprijs en wat gebeurt er met de opbrengst zijn vragen die de leerlingen samen moeten beantwoorden. De leerlingen van basisschool De Jozefschool gingen zelf op onderzoek uit om te ontdekken wat de prijs van de tulpen was in de bloemenwinkel om de hoek, zodat ze een marktconforme prijs konden vragen. De tulpen van de jonge kwekers vielen goed in de smaak: binnen een uur waren alle bossen tulpen verkocht en is er maar liefst € 356,10 verdiend! Voor dit geld hebben de leerlingen zelf ook al een goede bestemming bedacht: het schoolkamp komt eraan en die kan wel een goede stormbaan gebruiken!

Nieuwe startdata
Eind 2022 en begin 2023 starten er nieuwe rondes van deze gratis groene Tuinbouw Battle. Scholen kunnen zich nu al aanmelden door een mail te sturen naar Monique van Weerdenburg via monique@greenportaalsmeer.nl. Kijk voor meer informatie op www.greenportaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 31 maart 2022 om 22:13 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×