'Fietsende Agent' Erik van den Brun krijgt Rozenpenning

Aalsmeer – Wijkagent Erik van den Brun heeft bij zijn afscheidsreceptie de prestigieuze Rozenpenning van Aalsmeer overhandigd gekregen. Vijftien jaar fietste Van der Brun door de gemeente of was hij te vinden op de poel. Altijd dicht bij de inwoners en altijd in dienst van de veiligheid. Handelend volgens de menselijke maat.

De Rozenpenning wordt uitgereikt aan burgers die zich gedurende een lange periode aantoonbaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de Aalsmeerse bevolking. “Volgens mij weet bijna elke Aalsmeerder wie Erik van den Brun is. Bekend als de Fietsende Agent”, zei burgemeester Gido Oude Kotte bij de overhandiging van het ereteken. “Je werkte volgens de menselijke maat, en dat is terug te lezen in de reacties op sociale media nadat je jouw werk op straat door omstandigheden niet meer kon voortzetten”.

Betrokken, vertrouwd en altijd bereikbaar
De burgemeester gaf een kleine opsomming van de reacties op sociale media. “Meer dan 300 reacties, waaruit ik een kleine greep doe: ‘Wat een verdrietig nieuws’, ‘Een onmisbaar en vertrouwd gezicht van Aalsmeer’, ‘Iedere wijk verdient zo’n betrokken diender, ‘De straten van Aalsmeer zullen niet meer hetzelfde zijn’, ‘We gaan je vriendelijke gezicht op de fiets echt missen’ en ‘Mensen als u maken Aalsmeer mooi en goed’. Als je dat losmaakt, heb je het werk als wijkagent heel goed gedaan”, aldus de burgemeester. “Die reacties zeggen veel, zo niet alles. Je was betrokken, vertrouwd en altijd bereikbaar”.

Onuitwisbare indruk
De commissie die over de eretekens gaat vindt dat Van den Brun een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten bij vele Aalsmeerders. In het centrum van Aalsmeer en op de Aalsmeerse wateren. De burgemeester concludeerde dan ook: “Voor jouw bijzondere en jarenlange inzet krijg je de Rozenpenning van Aalsmeer. Met heel veel genoegen overhandig ik jou dit bijzondere ereblijk. Omdat je het verdient”.

Gepubliceerd: 15 maart 2022 om 22:03 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×