Na snoeicursus maakt Historische Tuin zich op voor ‘Snipperdag’

Aalsmeer – Onder een heerlijk zonnetje vond zaterdag 5 maart in de Historische Tuin de jaarlijkse snoeicursus plaats. Ongeveer vijftien deelnemers leerden de fijne kneepjes van het snoeien van tuinmedewerkers Gerben en Dick en enkele deskundige vrijwilligers van het museum. Na een theoretisch deel in de veilingzaal verplaatste het gezelschap zich naar buiten, waar de opgedane kennis in de praktijk werd gebracht. Mede dankzij het mooie weer was het een aangename en nuttige cursusdag.

Vrijdag 11 maart: ‘Snipperdag’
In het kader van NL Doet wordt op vrijdag 11 maart het centrale wandelpad in de Tuin van nieuwe houtsnippers voorzien. Het museum kan nog enkele vrijwilligers gebruiken die hierbij (eenmalig) willen helpen! NL Doet, een initiatief van Het Oranje Fonds, is een van de nationale vrijwilligersdagen waarbij ons land zich massaal inzet voor goede doelen. Het snipperpad begint voorbij de rozenkas en loopt helemaal tot aan de Ringvaart. Jaarlijks lopen er duizenden bezoekers overheen; belangrijk dus om dit goed bij te houden. Aanvang 11 maart is om 9.00 uur. Voor koffie en lunch wordt gezorgd. Uiterlijk 15.00 uur is de klus gedaan. Wil je jezelf nuttig maken en vind je het leuk om hier met anderen aan te werken? Meld je dan aan bij de tuinmedewerkers via info@historischetuinaalsmeer.nl of kom vrijdagochtend om 9 uur naar de Tuin.

Foto: Anton Temme

Gepubliceerd: 8 maart 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×