Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen op tv

Aalsmeer – Woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Tot 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen in één van de 14 stembureaus in Aalsmeer en Kudelstaart. Daarna bent u van harte welkom om in het Raadhuis de uitslagenavond bij te wonen. Onder het genot van een hapje en een drankje worden live alle voorlopige uitslagen van de stembureaus gepresenteerd.

Eerste prognose
Juist in deze tijd waar democratie op diverse plekken onder grote druk staat, vindt de gemeente het belangrijk om bij onze democratie stil te staan. Vandaar dat er toch een samenzijn voor alle inwoners in het Raadhuis, het huis van de democratie, georganiseerd wordt. Rond 21.30 uur worden de eerste uitslagen verwacht. Dit zijn de stemmen die op maandag 14 en dinsdag 15 maart zijn uitgebracht. Vervolgens zullen gedurende de avond alle voorlopige uitslagen van de stembureaus bekend gemaakt worden. Aan het einde van de avond zal min of meer bekend zijn hoeveel zetels elke partij behaald heeft.

Definitieve uitslag
De definitieve uitslag wordt maandag 21 maart om 10.00 uur bekend gemaakt tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau in de raadzaal. Deze bijeenkomst wordt ook via de website uitgezonden. Tijdens deze zitting wordt ook duidelijk of er eventueel raadsleden zijn die door voorkeursstemmen een zetel behaald hebben. Dan wordt bekend wie de inwoners van Aalsmeer de komende vier jaar zullen vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Uitslag op televisie of online volgen
Van de gehele uitslagenavond wordt rechtstreeks verslag gedaan door Radio Aalsmeer. U kunt de avond ook volgen via het TV kanaal van Radio Aalsmeer en via de Facebook-pagina van de gemeente Aalsmeer.

Gepubliceerd: 8 maart 2022 om 19:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×