Onderwijs en opvang voor Oekraïense kinderen

Aalsmeer – Er komt een centrale onderwijsvoorziening in Aalsmeer voor kinderen die zijn gevlucht uit Oekraïne. De voorziening wordt gerealiseerd op IKC Triade in de Hornmeer. Elke schooldag van maandag t/m vrijdag kunnen de kinderen daar terecht voor les in de moedertaal, Nederlandse les en sport en cultuur. In de eerste week zijn de lessen van dinsdag 29 maart 2022 tot en met donderdag 31 maart 2022. De centrale onderwijsvoorziening is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en wordt geleid door experts uit de taalklas. Ook voor kinderen van 0 t/m 6 jaar komt er een voorziening.

Informatiebijeenkomst
Alle informatie over het onderwijs aan en de opvang van de Oekraïense kinderen van 0 t/m 12 jaar wordt gegeven tijdens een bijeenkomst op vrijdag 25 maart 2022 tussen 10.00 uur en 12.00 uur op IKC Triade aan Dreef 1A. Bij deze bijeenkomst zijn ook tolken aanwezig. Met name gastgezinnen wordt gevraagd hun Oekraïense gasten op deze informatiebijeenkomst te wijzen. Het is handig als een ID-kaart of paspoort wordt meegenomen.

Opvang jonge kinderen
Kinderopvang Solidoe start met ingang van 30 maart met opvang voor jongere kinderen in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar. Op elke woensdag zijn Oekraïense ouders met hun kinderen van 09.30 uur – 11.30 uur welkom voor een speelochtend op locatie Oostkroost aan de Machineweg 12. Meer informatie wordt vrijdag 25 maart gegeven tijdens de informatiebijeenkomst. Ook kan worden gemaild naar: info@solidoe.nl .

Voorziening voor 12 t/m 18-jarigen
Binnenkort start er een dagelijks les- en activiteitenprogramma voor Oekraïense kinderen van 12 t/m 18 jaar. Dit programma zal drie maanden duren. Na de drie maanden wordt een passend onderwijsprogramma aangeboden. Oekraïense vluchtelingen van 12 tot 18 jaar kunnen zich voor de Internationale Schakel Klassen (ISK) aanmelden bij scholengemeenschap Panta Rhei te Amstelveen, via mwolffenbuttel@sgpantarhei.nl.
Vragen en opmerkingen: vluchtelingen@aalsmeer.nl .

Gepubliceerd: 23 maart 2022 om 19:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×