Overmatig alcoholgebruik in Aalsmeer ligt laag

Aalsmeer – Het alcoholgebruik in Aalsmeer ligt, in vergelijking met de andere gemeenten in de provincie Noord-Holland laag. Dat blijkt uit een onderzoek dat afkickkliniekwijzer.nl deed naar het alcoholgebruik van Nederlanders op basis van data van het CBS en het RIVM. Nederland daarentegen kent een aanzienlijk aantal overmatige drinkers. Een overmatige drinker consumeert meer dan 21 glazen per week (mannen) of 14 glazen per week (vrouwen).

Van de 12 Nederlandse provincies bezet Noord-Holland de 4e plaats als het gaat om overmatige alcoholgebruik. Het aantal overmatige drinkers daalde met 1,5% ten opzichte van ons vorig onderzoek uit 2019. Dat is meer dan gemiddeld, maar het percentage overmatig alcoholgebruik ligt met 7,0% nog altijd boven het landelijke gemiddelde van 6,2%.
In 36 van de 47 gemeentes in Noord-Holland daalde het aantal overmatige drinkers. Alleen in Den Helder, Edam-Volendam, Uithoorn en Wijdemeren steeg dit aantal licht.

Aalsmeer bezet met 5% de derde plaats in de top-10 gemeentes met de minste overmatige drinkers. Alleen Beemster en Purmerend scoren beter. Amstelveen doet het met 5,3% net iets minder goed en opvallend is het dat in buurgemeente Uithoorn het overmatig alcoholgebruik juist licht steeg naar 7%. Haarlemmermeer zit met 6% op het landelijk gemiddelde.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 8 maart 2022 om 7:34 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×