Geraniummarkt Aalsmeer Centrum op 7 mei

Aalsmeer – Op de zaterdag voor Moederdag is het weer tijd voor de jaarlijkse Geraniummarkt op het Raadhuisplein en de braderie in de Zijdstraat in Aalsmeer Centrum. Geraniummarkt op het Raadhuisplein. De afdeling Aalsmeer van Groei & Bloei organiseert op het Raadhuisplein de Geraniummarkt. Vele kwekers en bedrijven bieden diverse producten aan voor de tuin. Uiteraard zijn er geraniums te koop maar er is ook een grote keuze aan andere eenjarige en vaste planten, siergrassen, knollen en diverse kruiden.

Natuurlijk is de Historische Tuin ook weer aanwezig met hun prachtige planten die ’s morgens al heel vroeg aangevoerd worden per praam. Bij de stand van de Groei & Bloei is een ruilmarkt voor teveel gezaaide planten en zijn kinderen van harte welkom bij kinderknutselclub ‘Pimp je vaasje’. Bij goed weer verzorgt Aalsmeers Harmonie rond de klok van 13.00 uur een mini-concert vlakbij het beeld van Flora, de Romeinse godin van
de lente en de bloemen, dat op een tien meter hoge sokkel staat voor het gemeentehuis.

Braderie in de Zijdstraat
In de Zijdstraat staan ongeveer 80 kramen waar naast winkeliers en marktlui natuurlijk ook verenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties hun producten aan de man brengen. Aan de voet van Korenmolen de Leeuw komt een gezellig terras met lekkere hapjes en drankjes. De plaatselijke horeca is natuurlijk ook de hele dag geopend voor een drankje of een lekkere lunch.

Parkeren en Kika koeriers
Vanwege de verwachte drukte is parkeren in het centrum lastig maar je kunt zorgeloos parkeren in de parkeergarage van de Studio’s Aalsmeer, bereikbaar via de Van Cleeffkade. Bij de Kika kraam op de Geraniummarkt is een ‘garderobe’ voor uw aankopen als u verder wilt winkelen. Daar staan dit jaar ook weer Kika Koeriers de hele dag klaar om voor een (gulle) gift uw aankopen per bakfiets naar uw geparkeerde auto te brengen. Alle opbrengsten van de Kika kraam komen ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
Komt u met de boot? Dan kunt u aanmeren aan het Praamplein dat bereikbaar is vanaf de Ringvaart of aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer.

Voor meer informatie: www.aalsmeercentrum.nl

Gepubliceerd: 26 april 2022 om 21:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×