Petitie voor behoud landelijk karakter Jac. Takkade

Aalsmeer – De bouw van blokkendozen en datacentra ins ons land kunnen steeds meer rekenen op verzet van omwonenden. Zo ook in Aalsmeer. Er ligt namelijk een aanvraag voor een vergunning voor de bouw van een bedrijfsobject in het natuurgebied Jac. Takkade /Rietwijkeroordweg. De beoogde bouw doet afbreuk aan het landelijke karakter van het gebied, zo vinden de opstellers. Zij willen dat de gemeente Aalsmeer groen verkiest boven economie en de vergunning niet verleent. Daarom zijn natuurliefhebbers van het beschermd dorpsgezicht van de Mr. Jac. Takkade in Aalsmeer een petitie begonnen. Naast het feit dat de bouw afbreuk doet aan het beschermde dorpsgezicht, ligt het ook 100 meter verwijderd van twee Rijksmonumenten: Molen de Zwarte Ruiter en het voormalig gemaal.

Gerard Verbeek, één van de initiatiefnemers van de petitie vindt de bouw van blokkendozen ook in Aalsmeer genoeg. “En genoeg = genoeg. Zo ook op de Takkade.” Inmiddels hebben meer dan 450 inwoners, wandelaars, sporters, fietser ect. de petitie ondertekend. Ook de petitie ondertekenen? Kijk hier: https://mrjactakkade.petities.nl

Gepubliceerd: 25 april 2022 om 17:53 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×