Hoogtebegrenzers voor viaduct Hornweg

Aalsmeer – Regelmatig plaatsen we berichten van voornamelijk kleine vrachtwagentjes die zich klemrijden onder het lage viaduct op de Hornweg. De gemeente gaat nu maatregelen nemen om dat te voorkomen. Donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei worden er hoogtebegrenzers geplaatst aan beide kanten van het viaduct.

Deze hoogtebegrenzers komen op circa 50 meter van het viaduct, zodat onoplettende chauffeurs de tijd krijgen om af te remmen. De hoogtebegrenzers worden robuust uitgevoerd. Brandweerauto’s, campers en verhuiswagens kunnen er langzaam rijdend en zonder schade langs.

Vorig jaar heeft de gemeente al een aantal maatregelen genomen om de aanrijdingen tegen het viaduct aan de Hornweg te verminderen. Zo zijn er pictogram borden in de bermen geplaatst en reflecterende planken en grote verkeersborden aan en bij het viaduct opgehangen. Ook zijn de wegversmallingen verwijderd omdat deze in de praktijk averechts leken te werken. Wethouder Robert van Rijn: “Hoewel de aanrijdingen wel verminderden bleken de genomen maatregelen niet afdoende. Uit voorzorg zijn er vorig jaar ook gelijk plannen uitgewerkt voor het plaatsen van portalen. Deze portalen worden nu geplaatst.”

Gepubliceerd: 11 mei 2022 om 19:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×