Stop Seksueel Geweld bij 'Echt Esther'

Toen Esther Sparnaaij de uitzending van donderdag 12 mei over “grensoverschrijdend gedrag” gingen maken sprak ze als eerste Moos Putto (56) meewerkend teamleider bij Crisisdienst GGZ. Moos zei: “Ik heb in mijn werk regelmatig te maken met de gevolgen van seksueel geweld. Ik vind de term grensoverschrijdend gedrag een te ‘zachte’, verhullende term. Laten we het beestje alsjeblieft bij de naam noemen!”

Bernice van Leijen – Berkleef zegt het is goed dat de samenleving wordt opgeschud. Zolang een op de vier vrouwen in Nederland te maken heeft (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld en 48% van de meisjes voor haar achttiende verjaardag een strafbare vorm van fysiek seksueel geweld heeft meegemaakt, zijn we hier als samenleving nog lang niet klaar mee.

Dirk Sijbersma werkt bij Dorcas als relatiebeheerder. In 14 landen helpen wij de meest kwetsbaren hun leven weer op poten te zetten. In en rond Oekraïne vangen we ruim 50.000 vluchtelingen op. Het is triest te constateren maar als snel in deze crisis zagen we vrouwenhandelaren opduiken. Wij geven voorlichting aan vluchtelingen om deze mensen te herkennen en te voorkomen dat ze in hun handen vallen.

Kees Alders, heeft een master in psychologie. Hij ziet het huidige debat over grensoverschrijdend gedrag als een gezond proces van bewustwording. Zolang public shaming niet de plaats van de rechter in gaat nemen is het volgens hem belangrijk dat mannen wanneer ze opgroeien leren om vrouwen te respecteren en hun signalen te herkennen, en dat de samenleving als geheel leert grensoverschrijdend gedrag te herkennen en te adresseren.

Donderdag 12 mei om 19:00 gaat Esther in gesprek met Moos, Bernice, Kees en Dirk. Heb jij een vraag voor een van hen of alle, mail deze voor donderdag naar esther@radioaalsmeer.nl. Meeluisteren kan overal ter wereld via www.radioaalsmeer.nl

Gepubliceerd: 9 mei 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×