Twee Aalsmeerse sjoelkampioenen op NK

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag streden in de Barneveldse Veluwehal  66 koppels, verdeeld over 6 klassen, om het NK. Beide spelers mochten 1 x per bak gooien en na 30 bakken werd de eindstand bepaald. Nederlands Kampioen werd het duo Siem Oostenbrink en Henk van der Ree Doolaard met een gemiddelde van 131,93.

In de B-Klasse kon Aalsmeer wél een Nederlands Kampioen verwelkomen. Tim van Tiem, die met zijn vader Leo een koppel vormde, beklom de hoogste trede van het podium met een score van 119,43.Iko van Elburg kwam met Sandra Stoelhorst tot een 7 e plaats en de zusjes Houweling eindigden als 12e. Hans van Leeuwen lijkt ook altijd een patent op de prijzen te hebben bij een NK. In de C-Klasse won hij de hoofdprijs met Marja Springin’tVeld.

Op zaterdag 18 juni resteert voor dit seizoen alleen nog het uitgestelde NK 20-2 in Beneden-Leeuwen. Op donderdag 1 september begint het nieuwe sjoelseizoen weer in Dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart voor Sjoelclub Aalsmeer.

Foto: Hans van Leeuwen en Marja Springin’tVeld

Gepubliceerd: 31 mei 2022 om 18:57 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×