Volop activiteiten tijdens Pinksteren in het bos

Aalsmeer – Tijdens de pinksterdagen is er van alles te doen in het Amsterdamse Bos. De Boswinkel aan de Bosbaanweg 5 is beide pinksterdagen open van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdagmiddag 4 juni om 14.00 uur kun je een boottocht maken met de boswachter. Hoe ziet het bos eruit vanaf het water? Het lijkt de Amazone wel! De Fluistervink is een open boot. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Start van de rondvaart is bij de Amsterdamse Manege. 

Op eerste en tweede pinksterdag kun je, vanaf 11.00 uur tot 15.30 uur een ritje maken met de Bosmobiel. Een ritje van een halfuur kost € 5,- en de hele opbrengst gaat naar de Rotary voor onderhoud van de bosmobielen. 

Ben jij een oerkind? Kom bij Het Oervolk op zondag 5 juni, tussen 13.00 en 16.00 uur. Waan jezelf in de oertijd en word één met de natuur. Maak je eigen vuurtje, pijl en boog , speer en voedsel. Leer over eetbare planten, speel spelletjes met takken, dennenappels en steentjes en vorm samen het Stoervolk. Doorlopend programma tussen 13.00 en 16.00 uur, schaf wel een ticket aan! O.l.v. Natuur is een Feest. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar en hun ouders/begeleiders. Start in de Boswinkel. 

Je kunt ook altijd op pad met je kinderen, jong en oud, met de Soekky speurtochten. Download de Soekky Stories App. Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar, kun je de lentespeurtocht doen (tot 15.00 uur af te halen. Alles op eigen initiatief en start en informatie in De Boswinkel. De Soekky speurtocht voor oudere kinderen start bij De Duizendmeterweg.

Voor alle informatie en tickets zie De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

Gepubliceerd: 17 mei 2022 om 20:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×