Voorspoedige opvang Oekraïense vluchtelingen

Aalsmeer – Er verblijven momenteel in Aalsmeer 135 personen uit Oekraïne in de gemeentelijke opvang en 91 personen in gastgezinnen. De gemeente wil de opvang voor zowel de vluchtelingen als de inwoners van Aalsmeer zo goed en zorgvuldig mogelijk doen, waarbij ook in de toekomst zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de behoeften van iedereen. De mensen in de gemeentelijke opvang verblijven in verschillende accommodaties verspreid over Aalsmeer. De maximale tijdelijke verblijfsduur in de opvanglocaties is zes maanden. Er wordt nu al gezocht naar vervolgoplossingen voor huisvesting.

Bemiddeling bij werk
Inmiddels staan de meeste Oekraïeners die in Aalsmeer verblijven ingeschreven bij de gemeente. De eerste mensen ontvangen leefgeld. Een aantal vluchtelingen is aan het werk. De gemeente bemiddelt hierin en organiseert speeddates voor Oekraïners die willen werken met organisaties die op zoek zijn naar personeel.

Kinderen naar school
Naar schatting is het percentage kinderen (0-18 jaar) zestig procent. Kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar gaan sinds begin april naar verschillende scholen in Aalsmeer. Kinderen in de leeftijd van 12 – 18 jaar kunnen in Amstelveen terecht voor onderwijs.

Bijeenkomsten in raadhuis
Op dinsdag 24 mei is er een informatiebijeenkomst voor Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen in het raadhuis aan het Raadhuisplein 1. Vanaf vanaf 16.15 uur, gaan de deuren open, de bijeenkomst is van 16.30 uur – 17.30 uur. Na een welkomstwoord van burgemeester Gido Oude Kotte krijgt u informatie over o.a. werk, leefgeld, onderwijs en zorg. Ook zijn de maatschappelijke organisaties Vluchtelingenwerk, Participe en Aalsmeervoorelkaar aanwezig om voorlichting te geven. Op maandag 9 mei werden vluchtelingen die verblijven in de gemeentelijke opvanglocaties al op vergelijkbare manier verwelkomd op het raadhuis. Ook eigenaren/ managers van hotels en andere opvanglocaties (kerken, arbeidsmigrantenhuisvesting) waren daarbij aanwezig.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 17 mei 2022 om 19:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×