Week van de jonge mantelzorger

Aalsmeer – De eerste week van juni is altijd de ‘Week van de jonge mantelzorger’. In deze week organiseert Mantelzorg & Meer in de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer een aantal activiteiten om jonge mantelzorgers (6 – 25 jaar) een hart onder de riem te steken.

Een op de vier jongeren in Nederland zorgt voor een naaste zoals een ouder, broer of zus of een ander familielid. Deze kan een chronische ziekte, beperking of een psychische kwetsbaarheid hebben of een verslaving. In de week van de jonge mantelzorger vragen we extra aandacht voor jongeren die binnen hun familie deze zorg verlenen. Vaak missen ze zelf zorg of aandacht en hebben ze ook extra zorgen.

Voor jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn, maar de impact op hun leven is vaak erg groot. Met de activiteiten in de Week van de Mantelzorger leren ze elkaar kennen en kunnen ze ervaringen delen. Op 2 en 3 juni organiseert Mantelzorg & Meer een ademworkshop om te ontspannen en stress te verminderen. Op 7 juni organiseren zij een wandeling door het Amsterdamse bos. Tijdens die wandeling kunnen de jonge mantelzorgers anderen ontmoeten en ervaringen delen. Voor de volledige agenda of aanmelden ga naar www.mantelzorgenmeer.nl /mail naar info@mantelzorgenmeer.nl of bel 020-5127250

Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 24 mei 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×