Kom in de Kas op zaterdag 11 juni en beleef de glastuinbouw

Aalsmeer – In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 juni kan iedereen in regio Aalsmeer in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Zes bedrijven aan de Mijnsherenweg en de Meerlandenweg zetten de deuren open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Activiteiten
Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. Op het werkplein kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoals zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vacatures bij bedrijven in de regio.

Dit zijn de deelnemende bedrijven van 2022

  • Bunnik Bromelia | Mijnsherenweg 26, Kudelstaart | Bromelia
  • GreenbalanZ | Mijnsherenweg 38, Kudelstaart | Phalaenopsis
  • Ko Kolk hortensia BV | Meerlandenweg 23, Amstelveen | Snijhortensia
  • Schouten Opti Fleurs | Meerlandenweg 48, Amstelveen | Gerbera
  • Kwekerij de Noordpoel | Poelweg 22 De Kwakel | Visueel aantrekkelijke Vasteplanten
  • Bamboelabyrint Nirwana | Steenwycklaan 16 De Kwakel | bamboe doolhof en catering

Gepubliceerd: 24 mei 2022 om 22:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×