Workshop botanisch tekenen met Anita Walsmit Sachs

Aalsmeer – Maandag 20 juni, tijdens Aalsmeer Flower Festival, organiseert museum Historische Tuin een workshop botanisch tekenen onder leiding van een absolute topper op dit gebied: Anita Walsmit Sachs. Een uitgelezen kans om je tekenvaardigheid van de natuur te ontwikkelen.

Botanisch tekenen is de kunst van het correct weergeven van een plant. Het is echter veel meer dan alleen ‘natekenen’. Een goede botanische tekening toont de specifieke kenmerken die een plant van andere onderscheidt. Dit vereist techniek, maar ook gevoel voor compositie en beeldtaal. Al deze onderdelen komen aan bod bij de basisworkshop botanisch tekenen.

Anita Walsmit Sachs is voormalig hoofd tekenkamer van het Herbarium van de Rijks Universiteit Leiden. Zij groeide uit tot het boegbeeld van de botanische kunst in Nederland. Deelnemers aan de workshop tekenen met potlood een deel van een plant of bloem, krijgen uitleg over het
tekenmateriaal en over de opbouw van een botanische tekening. De begeleiding is individueel gericht, daardoor kunnen naast beginners ook meer gevorderde tekenaars meedoen. Na de workshop kunnen deelnemers het museum bekijken inclusief de creaties die hier door bloemdesigners zijn gemaakt in het kader van Aalsmeer Flower Festival.

De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Deelname kost € 45,- p.p. inclusief museumentree, tekenmateriaal en koffie/thee. Aanmelden kan bij de docent: anitaws@xs4all.nl. Geef bij opgave naam, adres en telefoonnummer door. Er geldt een minimum van 8 en maximum van 10 deelnemers.

Gepubliceerd: 31 mei 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×