Een modderfiguur slaan op Modderdag

Aalsmeer/Kudelstaart – Woensdag 29 juni is de tiende editie van ModderDag. In de provincie Noord-Holland zullen op 317 locaties zo’n 18.000 kinderen naar hartenlust met modder spelen en lekker vies worden dus! En dat is hard nodig in een tijd dat kinderen steeds minder buiten spelen en het schermgebruik alleen maar toeneemt. ‘Heerlijk buitenspelen in de natuur is zo belangrijk voor kinderen,’ stelt projectleider Marc Veekamp van IVN Natuureducatie. ‘Het is goed voor de motoriek, tegen overgewicht, maar ook in sociaal-emotioneel opzicht. Kinderen worden er echt gelukkiger van.’

Kinderen spelen nu zes keer minder buiten dan hun ouders of grootouders deden. Slechts 14 procent van de kinderen in Nederland tussen de 6 en 12 jaar speelt dagelijks buiten. Meer dan de helft speelt vaker binnen dan buiten en drie op de tien kinderen speelt (bijna) nooit of slechts één keer per week buiten.

Internationaal
Sinds 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Een moddermasker opdoen moddertaartjes bakken of gewoon lekker in de modder spelen, het kan die dag allemaal. International ‘Mud Day’ is ontstaan in Nepal en Australië met de achterliggende gedachte dat kinderen meer in aanraking moesten komen met de natuur. Inmiddels wordt deze dag ieder jaar op 29 juni in onder andere Denemarken, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gevierd. In Nederland werd ModderDag voor het eerst in 2013 georganiseerd.

Ook in Aalsmeer en Kudelstaart
Ook kinderopvanglocaties in Aalsmeer en Kudelstaart doen mee aan de Modderdag. Bij alle vestigingen van  Solidoe en KDV Kudel zullen de kinderen een ‘modderfiguur slaan’ op woensdag 29 juni.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 28 juni 2022 om 19:49 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×