Jeugd verdient gezondere samenleving

Aalsmeer – Dinsdag 7 juni start de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd. Tijdens deze week vraagt het JOGG-werknet bestaande uit meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven, extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd.

Van schoolkantine tot restaurant in een attractiepark; overal waar kinderen komen worden ze verleid tot het eten van veel en ongezonde voeding. En ook voldoende bewegen is niet voor ieder kind eenvoudig; drukke straten en weinig speelplekken nodigen daar niet toe uit en de weg naar een sportvereniging is niet voor ieder kind te vinden.

Dit moet anders, maar kinderen kunnen dat niet zelf. Daarvoor hebben ze ‘Grote Mensen’ nodig. Échte Grote Mensen die ervoor zorgen dat de gezonde keuze de makkelijkste wordt. Zoals een kantinemedewerker die zoete drankjes vervangt voor water, een supermarktmanager die gezonde producten prominenter aanbiedt, een projectontwikkelaar die zorgt voor beweegvriendelijke buurten en een wethouder die inzet op minder fastfood in de gemeente.

Structurele verandering
Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd laten we gezamenlijk zien wat de Grote Mensen uit het JOGG-werknet al doen om een gezondere samenleving waar te maken. “We vragen extra aandacht voor het feit dat we er nog niet zijn en dat er méér Grote Mensen nodig zijn voor een gezonde toekomst”, zegt JOGG-directeur-bestuurder Marjon Bachra. “Maar, ook dit jaar delen we voorbeelden van de veranderingen die we als JOGG-werknet al waarmaken. Daarmee willen we laten zien dat als we het samen aanpakken, we steeds dichter bij een samenleving kunnen komen waarin gezond kunnen leven wél het uitgangspunt is.”
Van 7 t/m 11 juni vinden er diverse activiteiten plaats in JOGG-gemeenten. In diverse gemeenten komen JOGG-ambassadeurs in actie. Ook Aalsmeer is een JOGG-gemeente. Zie voor meer info hier.

Gepubliceerd: 3 juni 2022 om 7:23 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×