Tentoonstelling The Floral Album opent nieuwe werelden

Aalsmeer – In het Flower Art Museum werd afgelopen weekend de nieuwe tentoonstelling The Floral Album geopend. Een expositie met werk van 21 kunstenaars en een enorme variëteit. De bloem is in al deze kunstwerken het stralende middelpunt. The Floral Album is opgebouwd rond een project van Corry Zwart. Met haar wonderschone detailfoto’s van bloemen als uitgangspunt creëerden kunstenaars uit tal van disciplines nieuw werk, telkens met een foto als inspiratiebron.

Journalist Truus Oudendijk verrichtte zaterdag de officiële opening. De creativiteit van de kunstenaars in The Floral Album deed haar denken aan een tegeltjeswijsheid: “Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van”. ‘Corona heeft de kunst- en cultuursector laten struikelen en mensen stil laten staan, maar Corry en al deze kunstenaars mét haar, hebben kans gezien daar een salto van te maken. Een sprong naar nieuwe
mogelijkheden, andere inzichten, een nieuw begin’, aldus Oudendijk. Haar woorden werden gevolgd door een prachtig dansoptreden van Amanda Carter.
De tentoonstelling is tot en met half augustus te zien tijdens de vaste openingstijden van het museum tegenover de watertoren: donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.

Concert Lumen Ensemble
Naast tentoonstellingen organiseert het Flower Art Museum regelmatig andere activiteiten. In juni is het museum onderdeel van Aalsmeer Flower Festival en in dit kader zijn er ook speciale activiteiten. Zaterdagavond 18 juni is er een concert van het Lumen Ensemble, bestaande uit Anastasia Kozlova (viool) en Eva Tebbe (harp). Deze topmusici gaan dit concert een unieke samenwerking aan met bloemdesigner Mai Hiemstra. Terwijl de musici spelen, maakt Mai een arrangement met prachtige bloemen, waarbij zij zich laat inspireren door de composities.

Flower Festival Pubquiz
Dinsdagavond 21 juni staat in het teken van de Flower Festival Pubquiz. Een leuke avond uit waarbij lokale kennis, bloemenkennis en algemene kennis goed van pas komen. Deelnemen kan met een team van minimaal 3 en maximaal 5 personen. Uiteraard zijn er leuke prijsjes te winnen, maar de avond is vooral een feest van herkenning en gezelligheid.

Meer info en tickets voor de activiteiten zijn verkrijgbaar via www.flowerartmuseum.nl.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 7 juni 2022 om 19:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×