Piet en Riet Erades-Honders 65 jaar getrouwd

Aalsmeer – Burgemeester Gido Oude Kotte heeft dinsdag 31 mei een bezoek gebracht aan het echtpaar Erades. Zij stapten 65 jaar geleden, op 23 mei 1957, in het huwelijksbootje in Leiden. Piet Erades (nu 89 jaar) en Riet Honders (87 jaar) woonden bij elkaar in de straat in Leiden en zo kenden zij elkaar. Piet werkte bij een optiekbedrijf en Riet werkte als coupeuse bij V&D. Ze werkten dicht bij elkaar, en gingen regelmatig
samen naar het werk.

Ze trouwden jong en verhuisden naar Aalsmeer, omdat Piet hier een optiekbedrijf begon (Het Brillenhuis aan de Stationsweg). Het gezin woonde eerst boven de winkel, daarna in de Hornmeer en daarna in een nieuw appartement in de Fuchiastraat. Nu wonen ze alweer 6,5 jaar in Zorgcentrum Aelsmeer, op de tweede etage. Ook in het Zorgcentrum weten ze Piet te vinden als er iets aan iemands bril mankeert. Bril stuk of scheef? Dan moet je bij Piet zijn, zeggen medebewoners. Het 65-jarig huwelijksfeest is gevierd met de hele familie, inclusief de vijf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Burgemeester Gido Oude Kotte heeft het echtpaar gefeliciteerd met hun huwelijksjubileum en overhandigde een mooie bos bloemen en een kaart. Het was een gezellig bezoek, waar ze onder andere hebben gesproken over hoe ze elkaar hebben ontmoet, hoe het 65-jarige huwelijksfeest is gevierd en over hoe fijn ze wonen in het Zorgcentrum.

Gepubliceerd: 7 juni 2022 om 19:57 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×