Column Jack Muller: 'Even pauze'

Jack Muller, beter bekend als Mister Jack, is geboren in de gemeente Bloemendaal anno 1962 op de verjaardag van zijn moeder. Muzikant, auteur, eigen ondernemer, momenteel met vervroegd pensioen. Jarenlang met veel plezier op de Oosteinderweg gewoond, maar nu woonachtig in Rijsenhout. Schrijver van proza, columns, liedjes, kinderboeken en diversen boeken. Deze week Jacks zesde en voorlopig even laatste column: ‘Even pauze‘.

Even pauze. Voor hoelang? Ik heb geen idee, maar de gezond laat zo te wensen over dat ik heb besloten de energie die rest in mijzelf te stoppen en voorlopig even geen stukjes meer schrijf. Ik had hier eerder een stukje over geschreven dat nogal wat los maakte. De altijd vrolijke snuiter die overal wel weer de humor van in ziet, had een stukje op Facebook geplaatst die een stroom van reacties losmaakte. Zo kenden ze de olijke schrijver niet. Nou, ben ik over het algemeen een open boek, maar de ellende en rottigheid hou ik meestal voor mijzelf. Van zuurpruimgerij en geklaag word je alleen maar rimpelig.

Het stukje werd trouwens verwijderd door Facebook met een vermanend vingertje omdat de afkorting van Kwalitatief Uitermate Teleurstellend er in stond. “Wat een droeftoeterij”, dacht ik. Dan zijn al die Amsterdamse studentjes zeker allemaal definitief van Facebook verbannen? Het stukje is overigens nog wel op Mister Jack.nl te lezen.

Even pauze dus. Ik heb zelfs mijn kaartje voor de GP van Zandvoort aan mij voorbij laten gaan. Nou dan snapt u zeker wel dat het serieus is. Niet?

Nou, even een voorbeeld voor de dames dan: uw man, strak in het pak en glad geschoren, zegt op een middag: “Schat, hier heb je mijn creditcard, ga wat leuks kopen, maakt niet uit wat het kost. Maak ik het huis even grondig schoon, zorg ik voor een romantisch diner vanavond, en daarna staat je bad geurend op je te wachten, met als kers op de taart een massage waar al je vriendinnen jaloers van worden.” En dat u zegt: “Ik heb toevallig net met een vriendin afgesproken vandaag.”

Oké, voor de heren dan ook één. Al snap ik niet waarom. Twee wildvreemde dames, zo sexy als hel, bellen bij u aan. Uw vrouw is de hele middag op pad met uw creditcard, dus die zie je voorlopig niet terug. En de dames zeggen dat u de winnaar bent van de plaatselijke loterij en dat ze u uit de prijzenpot hebben getrokken. U mag doen met ze wat u wilt, en de kleren van de dames vallen al spontaan op de net gedweilde vloer. Een droom komt uit, maar u besluit: “Sorry dames, maar ik heb mijn vrouw een diner belooft vanavond, dus het komt even niet uit.”

Duidelijk nu? Even pauze dus voordat ik zure stukjes ga schrijven vol zelfbeklag. Of net zo meelijwekkend ga worden als Gordon. Gelukkig is mijn zelfreflectie nog in orde en weet ik wanneer je beter even kunt zwijgen. Eerst mijzelf weer even op de rails krijgen en wel graag het juiste spoor deze keer. En misschien kom ik daarna wel weer langs met mijn ongezouten stukjes, wie weet.

Tot dan, dank voor uw aandacht en geniet zoveel als mogelijk van het leven.

Jack Muller

Gepubliceerd: 14 augustus 2022 om 14:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×