Donderdag start kaartverkoop Nostalgisch Filmfestival

Aalsmeer – Donderdagavond 18 augustus start de kaartverkoop voor het Nostalgisch Filmfestival op dinsdag 6 september in de feesttent op het Praamplein. De kaarten à €7,50 euro (incl. koffie/thee) zijn tussen 19.00 en 20.30 uur verkrijgbaar in het Boekhuis in de Zijdstraat. Alleen tegren contante betaling.

De 20 tot 90 jaar oude films, die journalist Dick Piet presenteert, doen Aalsmeer op vele verschillende terreinen herleven. Unieke zijn de pas ontdekte kleurenfilms uit de jaren ’40 en ’50. Sfeervolle opnamen van toen Aalsmeer nog echt een bloemendorp was. Maar ook de enige filmbeelden die er zijn van het boerenleven in een nog onbebouwde Hornmeerpolder.
Voorts een tijdsbeeld van Aalsmeer en een compilatie van de leukste figuratie rond de corso’s in de jaren ’80. Een film van winters door de jaren heen, roept ongetwijfeld veel herinneringen op. Oud-Radio Aalsmeerder Martin Verbeek zorgt met zijn laatste conference, op het carnavalsfeest in het ‘Seringenpark’ in 1993, voor de vrolijke noot, evenals een compilatie van de Pramenrace in de jaren ’90.

Indien nog voorradig, zijn kaarten vanaf vrijdag 19 augustus verkrijgbaar in het Boekhuis tijdens de normale openingstijden. Zie ook overzicht programma op www.feestweek.nl.

Foto: Boerenleven in de Hornmeer rond 1950

Gepubliceerd: 16 augustus 2022 om 16:57 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×