Historische film van de maand augustus op TV Aalsmeer

Aalsmeer – De film van de maand augustus is samengesteld uit twee films die gaan over de handel in sierteeltproducten binnen Aalsmeer in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. De eerste film heeft de titel ‘Een bloeiend bedrijf’ van de VBA en is uit 1986. De tweede geeft een beeld van Baardse BV bloemen- en plantenexport in 1984.

In de film ‘Een bloeiend bedrijf’ volgen we het hele proces van aanvoer tot aflevering welke in de VBA plaatsvond in het jaar 1986.In deze film kunnen we heel veel mensen herkennen die in die tijd binnen de veiling werkzaam waren. De tweede film volgt logistiek gezien op de eerste film. De geveilde producten komen bij Baardse binnen en ook daar volgen we het proces tot aan het vertrek naar hun vaak buitenlandse klanten. Deze film werd geproduceerd door Jaap Tromp.

Na het zien van beide films heeft men een goed zicht op hoe de producten door het afzetproces binnen de VBA heen gingen. Ook in deze laatste film weer veel mensen die in dat jaar werkzaam waren bij Baardse BV.

Beide films zijn geschonken door Wim van Vliet van de KMTP met toestemming van de betreffende bedrijven. De films zijn door Dick P. van der Zwaard opnieuw gemonteerd en voorzien van muziek en geluid. Totale duur ca. 31 minuten.

Vrijdag 12 augustus is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 13 augustus, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 6 augustus. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389.

Foto: Stichting Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 5 augustus 2022 om 13:59 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×