Illegaal vuurwerk op de Westeinderplassen

Aalsmeer – De Aalsmeerse politie  heeft woensdag 17 augustus meerdere personen hebben aangehouden in verband met het afsteken van illegaal vuurwerk op de Westeinderplas. Tijdens een surveillance op het water kwam er bij de agenten een bericht binnen in de “overlast op het water”-app. De overlast zou bestaan uit meerdere harde knallen. Bij het zien van politie te water schrokken de personen in een bootje overduidelijk en gingen er vandoor.  De politieboot zette de achtervolging in en zag overal resten vuurwerk in het water drijven.

Doordat het bootje een doodlopend in voer, duurde de achtervolging niet lang. De agenten vonden nog meer vuurwerk in de boot. Dit is in beslaggenomen en later opgehaald door de explosieve opruimingsdienst. De personen zullen later worden gehoord als verdachte en het is nog even afwachten wat justitie hiervan gaat vinden.

“Van de opruimingsdienst kregen wij te horen hoe gevaarlijk dit vuurwerk is en hoeveel schade en slachtoffers dit had kunnen maken. Er bevinden zich stoffen in dit vuurwerk die door water makkelijker kunnen ontbranden en nog heftiger reageren”, aldus het Basisteam Aalsmeer.” “Wanneer dit vuurwerk was ontploft in de boot, had dit verhaal heel anders afgelopen…”

(Bron: Facebook – Basisteam Aalsmeer-Uithoorn)

Foto: Basisteam Aalsmeer-Uithoorn

Gepubliceerd: 18 augustus 2022 om 10:26 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×