In- en uitchecken met contactloze betaalpas of creditcard

Aalsmeer – Reizigers kunnen vanaf nu in twee nieuwe OV-regio’s in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – en ook op hun mobiel. Connexxion introduceert deze nieuwe manier van betalen in al haar bussen in de regio’s Amstelland-Meerlanden (inclusief Schiphol) en Haarlem-IJmond. Met deze introductie kunnen al ruim een miljoen inwoners van Noord-Holland nagenoeg drempelloos in de bus betalen.

Wie in- en uitcheckt met een betaalpas of creditcard, heeft geen aparte OV-chipkaart of los kaartje meer nodig. Spontaan de bus pakken wordt zo steeds makkelijker. Voor mensen die af en toe met het OV reizen en voor buitenlandse toeristen is in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard daarom een uitkomst.

Busreizigers in de regio’s Gooi & Vechtstreek en Zaanstreek kunnen al langer in- en uitchecken met hun betaalpas of creditcard. Sinds september 2021 maakten al 44.000 reizigers gebruik van deze manier van betalen in een bus. Ook de rest van Nederland heeft al of maakt de komende tijd kennis met in- en uitchecken met je betaalpas of creditcard in het openbaar vervoer.

OVpay
Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe zij willen betalen. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven landelijk ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay.

In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. Dit is in steeds meer regio’s mogelijk. Op www.ovpay.nl is een actueel overzicht terug te vinden.

Reizigers kunnen vanaf nu in- en uitchecken bij Connexxion in de regio’s Amstelland-Meerlanden en
Haarlem-IJmond met:
– een contactloze betaalpas of creditcard van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, SNS en ICS;
– alle buitenlandse contactloze betaalpassen en creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
– een mobiele telefoon die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards;
– en vanzelfsprekend met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

Hoe werkt het?
Reizen met een bepaalpas werkt heel eenvoudig – precies hetzelfde als de OV-chipkaart: een reiziger checkt in met een contactloze betaalpas, plastic of op een mobiel – en start de reis. Bij het verlaten van de bus checkt de reiziger uit met dezelfde betaalpas. De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en in de opvolgende nacht als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht.

Gepubliceerd: 22 augustus 2022 om 22:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×