Vrijwilligers gezocht: Waar zit jouw vrijwilligerskracht?

Aalsmeer – Participe Amstelland, team Aalsmeer is op zoek naar jou! Of je je nu elke week of af en toe vrijwillig in wilt zetten, we komen graag met je in contact om te kijken wat bij jou past. Op dit moment zijn er verschillende leuke vacatures.

Commissielid Langs de Lat
Elk jaar stelt de gemeente Aalsmeer een budget van 10.000 euro beschikbaar voor buurtinitiatieven in Aalsmeer en Kudelstaart. Participe-Amstelland in Aalsmeer beheert dit budget. Bewoners in de gemeente Aalsmeer kunnen hier een aanvraag indienen en hun initiatief in hun straat, buurtje of wijk (gedeeltelijk) hieruit financieren. Zo kunnen bijvoorbeeld een buurt BBQ, een vrijmarkt voor kinderen tijdens Koningsdag, bloemenzaadjes voor een braakliggend terrein of speeldag in de wijk een financiële bijdrage krijgen om dit mogelijk te maken. Maar Participe doet dit niet alleen. Want onze mening is; zonder bewoners wordt er niet beslist! Bewoners uit de gemeente Aalsmeer vormen een Langs-de-lat-commissie die samen met Participe de aanvragen beoordelen en afspraken rondom het budget maken. Je houdt je bezig met vragen als ‘Wat vinden wij belangrijk in onze gemeente?’ en ‘hoe kan dit budget de initiatieven het beste ondersteunen?’ 1 à 2 keer per jaar komt de commissie samen om de aanvragen door te nemen en de voortgang te bespreken. De rest van het jaar stemmen wij dit af via de mail. De Langs-de-lat-commissie is op zoek naar nieuwe leden! Lijkt het je leuk om hierover mee te denken? Of wil je er meer over weten? Meld je aan of neem voor meer informatie contact op met Milena Luteijn via: buurtverbinder.aalsmeer@participe.nl of 06-53745267

Gezellige gastvrouw/gastheer voor Koffie Club Speciaal
Participe Amstelland organiseert twee keer per week Koffie Club Speciaal in Aalsmeer, op maandagochtend in Buurthuis ’t Middelpunt en op donderdagochtend in Buurthuis Hornmeer. Beide ochtenden van 10:30 – 12:30 uur. Bij Koffie Club Speciaal komen inwoners die het gezellig vinden om elkaar te ontmoeten, samen een kop koffie te drinken, nieuwe mensen te leren kennen of een spelletje willen spelen. Lijkt het je leuk om gastvrouw of gastheer te zijn in Buurthuis Hornmeer en op donderdagochtend gasten te verwelkomen, te zorgen dat alles soepel verloopt en bij te dragen aan de leuke sfeer? Dan komen we graag met je in contact! Meld je aan of neem voor meer informatie contact op met Ania Bugala, a.bugala@participe.nu of 06-30043559.

Heb je groene vingers of twee rechterhanden?
Voor de Tuin- en Klussendienst zoeken we handige dames en heren die het leuk vinden om buurtgenoten te helpen met kleine klusjes in huis en tuin. Het gaat bijvoorbeeld om een lampje vervangen, een schilderij ophangen, een struik snoeien, bladeren van de stoep vegen of onkruid wieden. De klus duurt maximaal 2 uur en je ontvangt een vergoeding van € 5 voor onkosten (zoals gebruik van je eigen (tuin-)gereedschap. Het gaat om mensen die vanwege hun gezondheid of leeftijd dit niet meer zelf kunnen doen en geen budget of netwerk hebben om het klusje door anderen te kunnen laten doen. Het is heel dankbaar werk en ook als je incidenteel beschikbaar bent komen we graag met je in contact. Meld je aan of neem voor meer informatie contact op met Ania Bugala, a.bugala@participe.nu of 06-30043559.

Ben je handig met je computer en smartphone?
Bibliotheek Aalsmeer en Participe Amstelland organiseren wekelijks een computerinloop, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over de computer, smartphone, tablet en andere digitale apparaten, zoals de e-reader en navigatiesystemen.
Elke donderdag van 9:30-12:00 uur zijn de vrijwilligers aanwezig in de bibliotheek, Markstraat 19 in Aalsmeer. Zij beantwoorden vragen, helpen met problemen en kunnen bezoekers helpen met het beveiligen van apparatuur, het installeren van apps en het gebruik van programma’s. Om de bezoekers van de Computerinloop goed van dienst te kunnen zijn zoekt het team van vrijwilligers versterking. Om vrijwilliger bij de Computerinloop te worden hoef je echt geen ICT-deskundige te zijn. Met enige ervaring en belangstelling voor de gebruikstoestellen kun je al veel betekenen. Ook als je niet elke week beschikbaar bent komen we graag met je in contact. Meld je aan of neem voor meer informatie contact op met Ania Bugala, a.bugala@participe.nu of 06-30043559.

Fietsers en wandelaars
Maak je graag een ommetje of een rondje op de fiets door het dorp? En vind je het prima om onderweg af en toe een stop te maken? Om zoveel mogelijk inwoners op de hoogte te kunnen brengen van ons aanbod van ondersteuning en activiteiten zijn we op zoek naar mensen die zo af en toe (denk aan een paar keer per jaar) een uurtje beschikbaar zijn om te kunnen helpen met het verspreiden van onze nieuwsbrief en flyers. Meteen een leuke en sportieve manier om het dorp en je buurtgenoten (beter) te leren kennen! Meld je aan of neem voor meer informatie contact op met Ania Bugala, a.bugala@participe.nu of 06-30043559.

Heb je andere talenten dan worden gevraagd in bovenstaande vacatures? Of heb je zelf een goed idee voor je buurt? Ook dan leren we je graag kennen!

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 5 augustus 2022 om 12:37 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×