Bekroon jouw buurman of buurvrouw tot Gouden Buur

Aalsmeer – Beter een gouden buur, dan een verre vriend. Heb jij ook zo’n buur die goud waard is? Iemand die altijd voor een ander klaarstaat, iedereen enthousiasmeert voor buurtinitiatieven, het straatbeeld groener maakt of jouw pakketjes aanneemt? Zet hem of haar op Burendag op zaterdag 24 september eens extra in het zonnetje met de zesde editie van de Gouden Buur Award 2022. Uit eerder onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam en Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt, blijkt namelijk dat buren die meer onderling contact hebben hun buurt beter beoordelen.* Jouw buurman of buurvrouw nomineren kan via nextdoor.nl/goudenbuur.

Een goede band met de buurt zorgt voor verbinding
Volgens het jaarlijkse buurtonderzoek van Nextdoor in 2021 bleek dat 60% van de Nederlanders wekelijks of zelfs dagelijks contact heeft met hun buren. In buurten die hoog scoren op leefbaarheid weten buren elkaar makkelijker te vinden, elkaar meer dan gemiddeld te helpen en hebben ze meer onderling contact. Het sociale aspect van je woonomgeving is daarbij van groter belang dan de fysieke aspecten en de voorzieningen. Zo zien we dat een buurt gemaakt wordt door mensen; je buren en niet de omgeving.

Zo werkt het
Nomineren kan tot donderdag 8 september, hierna selecteert Nextdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. Is dit de nominatie van jouw buurman of buurvrouw? Dan krijg je een unieke Gouden Buur Award toegestuurd en een verrassingspakket om de uitreiking nog feestelijker te maken!

Wordt jouw buur niet tot Gouden Buur van de provincie uitgeroepen? Dan kan je hem of haar alsnog in het zonnetje zetten via de digitale Gouden Buur Award die je na je aanvraag halverwege september per e-mail ontvangt. Zo werd Kees vorig jaar door zijn buren met deze titel bekroond, omdat hij ze altijd een helpende hand biedt met klusjes of simpelweg een praatje met ze maakt voor de gezelligheid. Ook Wieke mocht vanaf toen de titel Gouden Buur dragen, vanwege haar goede zorgen voor de gezamenlijke buurttuin.

Michel Visser, Country Lead Nextdoor Nederland, zegt: “Elk jaar in september viert Nextdoor wereldwijd Burenmaand en in het bijzonder op Burendag, dit jaar op zaterdag 24 september, kiezen we ervoor om buren die zich keer op keer voor de buurt inzetten eens extra in het zonnetje te zetten. De Gouden Buur Award was voorgaande jaren wederom een groot succes en ook dit jaar gaan we weer op zoek naar die buitengewone buren! Met dit jaarlijks terugkerende initiatief willen we buren inspireren bij te dragen aan het bouwen van sterke, sociale en inclusieve buurten.”

Welke buurman of buurvrouw verdient volgens jou een award? Hem of haar nomineren voor een Gouden Buur Award 2022 kan tot donderdag 8 september via: nextdoor.nl/goudenbuur.

*Onderzoek door Nextdoor in samenwerking met de Vrije Universiteit onder bijna 30.000 respondenten uit meer dan 13.000 buurten in Nederland. De enquêteperiode liep van 10 juni 2021 tot en met 14 juli 2021. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd en in september dit jaar verschijnt het onderzoek over 2022.

Foto: Nextdoor

Gepubliceerd: 4 augustus 2022 om 9:16 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×