Aalsmeerse praam voor in vensterbank

Aalsmeer – Uit handen van maker Gert-Jan Maarsen en medeontwikkelaar Theo de Kruijf heeft burgemeester Gido Oude Kotte de eerste twee Aalsmeerse modelbouwpramen ontvangen. De pramen zijn ongeveer 45 centimeter groot (+/- schaal 1:20). De maker van de modelbouwpramen is Gert-Jan Maarsen. Hij maakte eerder al een model van de watertoren en bedacht het spel ‘Beleef Aalsmeer’. Hij liet zich voor zijn bouwpakket praam inspireren door Theo de Kruijf die als brandweerman al betrokken is bij de Pramenrace vanaf het allereerste begin in 1986.

Praam in de vensterbankT
heo maakte voor de 13e Pramenrace een modelpraam die nog altijd in zijn vensterbank staat. Hij wilde graag voor zijn verjaardag een model van de watertoren en nodigde daarvoor Gert-Jan uit, die direct enthousiast werd van de praam die voor het raam stond. De rest is inmiddels geschiedenis. Er is een modelbouwpakketpraam die zelfs, als in het echt, met of zonder Penta te koop is. En dus nu ook bij de liefhebbers in de vensterbanken kan.

Stukje vakwerk
De burgemeester is blij met de modelpramen. “De praam is een stukje Aalsmeers erfgoed dat met dit model echt geëerd wordt”, zegt Oude Kotte. “Deze modellen zijn zo knap gemaakt, die mogen niet ontbreken in mijn kamercollectie. Ze krijgen een prominente plek”. De pramen zijn te koop bij de Historische Tuin of te bestellen bij A&K Thuis, het wijkmagazine van Kudelstaart.

Foto: Gemeente Aalsmeer (eigen foto)

Gepubliceerd: 7 september 2022 om 7:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×