Column Ernst de Jong: 'Culturele feestelijkheden'

Ernst de Jong is een 58-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 62: ‘Culturele feestelijkheden‘.

Het eind van de zomer gaat gepaard met culturele feestelijkheden.

Vorige week nog liepen mijn vrouw en ik op het Museumplein in Amsterdam. De generale repetities voor de avonduitzending Musical Awards, the Kick-off waren in volle gang en als passant blijf je dan toch even staan, genietend van een zomers zonnetje, en te luisteren naar de gratis optredens van bekende en minder bekende artiesten. Zowel de repetities als ook de avondvoorstelling is gratis en zeer de moeite waard. Wij hebben ‘s middags een gedeelte van de repetities gezien en ‘s avonds toch nog even gekeken naar de liveshow op televisie. Een heerlijk Nederlands evenement en zoals onze minister van Cultuur en Media, mevrouw Gunay Uslo, bij de opening al zei: ,,Dit is nu typisch iets waar wij Nederlanders heel goed in zijn. Zoveel artiesten die hun geld, na hun genoten opleiding, verdienen in musicals, concerten en andere optredens.” Heerlijk!!!

Naast de Uitmarkt die traditioneel in Amsterdam gehouden wordt, zijn er deze maand ook veel feestweken in diverse Noord-Hollandse gemeenten. De kermis van Volendam, afgelopen vrijdag begonnen, heb ik dit jaar maar even gelaten voor wat hij is. Maar in Aalsmeer hebben wij natuurlijk de Verlichte botenshow die elk jaar op de eerste zaterdag van september plaats- vindt. Vele malen heb ik dit evenement bijgewoond en ik moet zeggen met heel veel plezier. Wat een heerlijke gezelligheid heerst er op dat water met al die kleine bootjes, genietend, onder het genot van een drankje, van de vele grotere boten die schitterend versierd en verlicht voorbijtrekken. Het afsluitende vuurwerk is, zoals elk jaar, weer spetterend en overweldigend, getuige de enthousiaste reacties van het publiek op het water en aan de wal.

Alsof dat nog niet genoeg is begint de komende week ook nog de feestweek in Aalsmeer. Ik zat zojuist nog eens te kijken naar de line up van dit jaar. En ja, ben ik even blij dat ik al kaartjes heb gekocht, want dit wil je gewoon niet missen. Nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn want na twee jaar mogen we weer even uit ons bol.

Kortom de zomer komt aan z’n eind, maar de vele muzikale evenementen in combinatie met een nieuw cultureel jaar maken veel goed. Wisten jullie dat er al weer pepernoten in de schappen van de supermarkten liggen?

Ernst de Jong

Foto: VLN-Nieuws (Vivian Tusveld)

Gepubliceerd: 4 september 2022 om 12:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×