Verlichte botenshow en 'Vuur en Licht op het Water'

Aalsmeer – De Aalsmeerse Feestweek 2022 is zaterdag 3 september spetterend van start gegaan. De aftrap van het jaarlijkse festijn was de beroemde Verlichte Botenshow. Honderden verlichte boten voeren mee in een stoet die via de Ringvaart naar het centrum van Aalsmeer ging. Daarna werd koers gezet naar de Grote Poel richting de verlichte Watertoren.

De bonte verzameling boten gingen uiteindelijk voor anker rond de watertoren en het Surfeiland, zodat zij eerste rang lagen voor het grootse vuurwerk. De meeste boten hadden een transistorradio aan boord, zodat het effect van de vuurwerkshow (voor de tweede keer werd begeleid door muziek) goed tot zijn recht kwam. Immers de bijbehorende muziek werd uitgezonden via Radio Aalsmeer. Op de oevers naast de watertoren, op het surfeiland en zelfs op de loswal in Kudelstaart, stond het ‘zwart van de mensen’. Een flinke geluidsinstallatie zorgde daar voor de muzikale omlijsting.

De show startte om klokslag 23.00 uur en ieder jaar lukt het de organisatoren weer om er een spetterend geheel van te maken. Het muzikale samenspel met het vuurwerk was nog beter op elkaar afgestemd. Een unieke ervaring die dan ook uitermate werd gewaardeerd door het massaal toegestroomde publiek.

VLN-Nieuws (Vivian Tusveld)

VLN-Nieuws (Vivian Tusveld)

VLN-Nieuws (Vivian Tusveld)

VLN-Nieuws (Vivian Tusveld)

VLN-Nieuws (Vivian Tusveld)

 

 

 

Radio Aalsmeer (E. Huijts)

Radio Aalsmeer (E. Huijts)

Radio Aalsmeer (E. Huijts)

Radio Aalsmeer (E. Huijts)

 

 

 

Foto: (c) Radio Aalsmeer (E. Huijts)

Gepubliceerd: 4 september 2022 om 11:40 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×