'Echt Esther': Vluchtelingen in Aalsmeer

Donderdag 22 september praat Esther Sparnaaij met burgemeester Guido Oude Kotte, Paulien Walch–de Vries en Arie-Maarten Piet over de opvang van vluchtelingen in Aalsmeer.

De burgemeester wilde graag komen om met ons in gesprek te gaan over de situatie in onze gemeente. Paulien is sinds april dit jaar betrokken bij het faciliteren van huisvesting voor vluchtelingen uit Oekraïne vanuit de Doopsgezinde kerk en Arie-Maarten is diaken in de Lijnbaankerk, vanuit die rol is hij betrokken bij de opvang van een Oekraïens gezin in het kerkgebouw.

Wat is er veranderd in de opvang van vluchtelingen sinds de uitbraak van de oorlog in de Oekraïne? Hoeveel vluchtelingen worden er opgevangen in Aalsmeer? Worden er naast de vluchtelingen uit de Oekraïense gemeenschap ook mensen opgevangen uit andere oorlogsgebieden? Per veiligheidsregio worden in Nederland een bepaald aantal vluchtelingen opgevangen. Dit is begrensd omdat voor deze mensen ook voorzieningen moeten worden geregeld, zoals medische zorg, onderdak en scholing voor kinderen. Waar mogelijk gaan mensen ook aan het werk.

Heb jij een vraag voor een van de gasten? Mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl. Meeluisteren kan donderdagavond vanaf 19:00 uur via www.radioaalsmeer.nl.

Foto: pixabay

Gepubliceerd: 20 september 2022 om 10:20 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×