Thema Groot Aalsmeers Dictee 2022 is ‘Een nieuw begin’

Aalsmeer – Het is er weer, het Groot Aalsmeers Dictee, nadat het door corona twee keer niet kon worden gehouden. Op vrijdagavond 7 oktober zal het thema zijn ‘Een nieuw begin’ en daar kan mede door corona veel aan worden opgehangen. Daardoor belooft het een nóg leuker en interessanter taalevenement te worden dan de voorgaande tien edities, zo verwacht het bestuur van de organiserende Stichting.

Extra bijzonder dit keer is de locatie: het Flower Art Museum, vlakbij de bekende watertoren van Aalsmeer. De Aalsmeerse watertoren, de op natuur en bloemen geïnspireerde locatie en twee jaar géén Groot Aalsmeers Dictee – het zullen wellicht inspiratiebronnen zijn voor Joke van der Zee, de schrijfster van deze editie. Zij kent het klappen van de zweep met haar langdurige ervaring in journalistiek en communicatie. Én haar actieve rol bij de organisatie van eerdere edities van het Groot Aalsmeers Dictee als bestuurslid van de Stichting. “Het is leuk om, nu ik als bestuurslid ben gestopt, een keer het dictee te mogen schrijven. Over hoe het thema erin wordt verwerkt verklap ik natuurlijk niets”, aldus Van der Zee.

De inschrijving voor het elfde Groot Aalsmeers Dictee is gestart. Meedoen kan zowel individueel als met een team van 3 personen. Het dictee is voor mensen die in de Gemeente Aalsmeer wonen of werken of hier voorheen woonden of werkten. Inschrijven kan door te mailen naar taalevenementen@gmail.com. Kosten zijn € 27,50 p.p. inclusief heerlijk Chinees buffet en museumentree.

Gepubliceerd: 20 september 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×