Divali lichtjesfeest brengt licht en warmte in Aalsmeer

Aalsmeer – Zaterdag 15 oktober was het Flower Art Museum in Aalsmeer het podium van Divali (of Diwali), het feest van de duizend lichtjes. Een groot aantal bezoekers uit Aalsmeer en (verre) omstreken kwam om het vrolijke feest gezamenlijk te vieren en een inkijkje te krijgen in de Indiase tradities. Onder de bezoekers waren ook wethouder Willem Kikkert en mevrouw Sowmya, First Secretary van de Indiase Ambassade.

Bijna 250 bezoekers, jong en oud, genoten van de lichtjes en de versieringen, de Indiase snacks en lekkernijen en de workshops. Ook de kraampjes met zelfgemaakte kunst en traditionele artikelen werden goed bezocht. De kleine Indiase ondernemers waren erg blij met en dankbaar voor de mogelijkheid te vertellen over Indiase tradities en de verkoop van artikelen. Voor veel vrouwen was dit een unieke en feestelijke kans om bij te dragen aan het gezinsinkomen.

Hartverwamende reacties
Roopa Potdar, inwoonster van Aalsmeer, heeft het initiatief genomen voor het organiseren van Divali in Aalsmeer. Daarbij kreeg zij hulp van vriendinnen, familie en Participe Amstelland. Ze kijkt heel tevreden terug op het evenement en het aantal bezoekers. Vanuit de Indiase gemeenschap, maar ook van andere bezoekers, heeft zij vele hartverwarmende reacties ontvangen. Ook hebben mensen al laten weten graag te willen helpen als zij volgend jaar opnieuw Divali gaat organiseren.

Tijdens het lichtjesfeest was er was ook volop gelegenheid de mooie tentoonstellingen in het museum te bewonderen.  Voor een aantal bezoekers was het een eerste bezoek aan het Flower Art Museum, maar vast niet het laatste. Constantijn Hoffscholte, directeur van het Flower Art Museum, is verheugd over het feit dat het museum een plek mocht bieden voor het lichtjesfeest. ‘Het museum is niet alleen een museum, maar ook een ontmoetingsplek.’

Gepubliceerd: 17 oktober 2022 om 22:20 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×