Herken de geur van verdachte activiteiten

Aalsmeer – Afgeplakte ramen, een vreemde geur, of veel activiteit bij een pand op vreemde tijdstippen. Dit zijn signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit. Gemeente Aalsmeer zet zich in voor een leefbare en veilige omgeving, en pakt ondermijning aan. In dat kader kunnen inwoners op woensdag 5 oktober de Ondermijningsbus op de Ophelialaan bezoeken. Via deze interactieve belevingsbus wil de gemeente Aalsmeer voorlichting geven over ondermijnende criminaliteit.

Ondermijnende criminaliteit is een maatschappelijk probleem en de bestrijding ligt niet alleen bij de overheid of de politie. Daarom wil de gemeente inwoners bewust maken van praktische informatie, signalen en het belang om te melden. Dat doet de gemeente met een speciale Ondermijningsbus die op woensdag 5 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur op de Ophelialaan, naast slijterij Wittebol, staat.

Interactieve belevingsbus
Diverse zintuigen worden geprikkeld bij de Ondermijningsbus. Zo kunt u de geur van hennep, een xtc-lab en een cocaïnewasserij ruiken. Daarnaast is een maquette van een xtc-lab en een hennepkwekerij te zien, waarmee u inzicht krijgt in de verschillende productiestappen. Maar dat is nog niet alles. Met het interactieve en laagdrempelige spel ‘Crime hunter’ gaat u zelf aan de slag. Zoek de QR-codes, bekijk de filmpjes en los de code op. Bij de Ondermijningsbus krijgt u inzicht in onder andere de gevaren van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs, hoe u signalen van diverse vormen van ondermijnende criminaliteit kunt herkennen en waar u deze vervolgens (anoniem) kunt melden.

Kom kijken!
Burgemeester Gido Oude Kotte nodigt u van harte uit om op woensdag 5 oktober tussen 10.00 uur en 15.00 uur een kijkje te komen nemen bij de Ondermijningsbus. “We gaan graag met u over ondermijnende criminaliteit in gesprek en staan klaar om uw vragen te beantwoorden.
Dit doen we samen met handhaving en de politie.”

Niet-pluis gevoel? Meld het!
De meeste inwoners van onze gemeente willen hun buurt veilig en leefbaar houden. Met uw hulp kan gemeente Aalsmeer ondermijning verder bestrijden en tegengaan. U kunt helpen door alert te zijn en misstanden of vermoedens daarvan te melden. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt bij u in de buurt? Is het ergens niet pluis? U kunt dit op verschillende manieren melden:
• Stuur een mail aan de gemeente: meldpuntondermijning@aalsmeer.nl.
• Bel de politie: 0900-8844 (bel bij spoed altijd 112).
• Meld anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Gepubliceerd: 3 oktober 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×