Verwachte én onverwachte winnaars Groot Aalsmeers Dictee

Aalsmeer – De elfde editie van het Groot Aalsmeers Dictee 2022 leverde met Ronald Ganzeboom een verwachte overwinnaar op in de individuele categorie. Hij won al twee keer eerder. In de teamklasse streek, sterk tegen de eigen verwachtingen in, Aalsmeer Vandaag de eerste prijs op.

Na twee dicteeloze jaren vanwege coronabwerd het dictee vrijdagavond 7 oktober gehouden in het Flower Art Museum en voor ruim dertig aanwezigen voorgelezen door burgemeester Gido Oude Kotte. ‘Een nieuw begin’ was het thema van het Groot Aalsmeers Dictee dit jaar, geschreven door Joke van der Zee. Het is illustratief voor de vele nieuwe onderdelen. Zoals de locatie, ”perfect” volgens deelnemer Berry Philippa, het tijdstip (vrijdagavond in plaats van zondagmiddag) en voor het eerst heeft de organisatie een hoofdsponsor: Schoenmaker Bedrijfsjuridisch Advies & Mediation. Oók nieuw: de door voorzitter Annemarie Braakman genoemde ‘dicteenomaden’, die vroeger in
de categorie ‘specialisten’ meededen, konden zich niet inschrijven. ”Het is écht voor Aalsmeerders, mensen die er wonen of werken of dat hebben gedaan”, lichtte zij toe.

Taalgrapjes of valkuilen?
Burgemeester Gido Oude Kotte had aangegeven wel te willen voorlezen, als hij maar niet hoefde te schrijven. En het dictee had diverse woordgrapjes, al werden die door de deelnemers vooral als valkuilen en instinkers gezien. Na Ganzeboom, eindigden Dorry Omtzigt en Aad Hofland. De laatste maakte ook deel uit van het team Hof, dat nipt tweede werd voor team Philippa en net ná Aalsmeer Vandaag. Het gemiddeld aantal fouten lag dit keer op 22.

Gepubliceerd: 11 oktober 2022 om 9:38 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×