"Gezamenlijke investering in infrastructuur historisch besluit"

Regio – Schiphol noemt de gezamenlijke investering in de bereikbaarheid van Nederland en Metropoolregio Amsterdam die de Vervoerregio, Provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam, NS, KLM, ProRail, gemeente Haarlemmermeer, Schiphol en het Rijk eerder deze week hebben aangekondigd, een historisch besluit. Met het doortrekken van de Noord/Zuidlijn ontstaat er extra ruimte voor onder andere internationale treinverbindingen van en naar Schiphol.

“Het is fantastisch dat de overheid deze grote investering doet. Met dit totaalpakket aan maatregelen verzekeren we de bereikbaarheid van de luchthaven voor passagiers, werknemers en forensen ook in de toekomst. Het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp stimuleert een duurzame verbinding op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Het zorgt namelijk voor ruimte in de Schipholtunnel, deze ruimte kan vervolgens worden benut door zowel nationale als internationale treinen. Dat laatste is belangrijk zodat de trein als alternatief kan dienen voor het vliegtuig op korte afstanden. Bovendien versterkt het Schiphol als multimodale hub door het samenkomen van het openbaar vervoer, de auto en het vliegtuig. Dat is goed voor de duurzame bereikbaarheid van Nederland. We zijn blij dat onze gezamenlijke inspanningen hieraan bijdragen”, aldus Robert Carsouw, Chief Financial Officer bij Royal Schiphol Group
Schiphol heeft een unieke positie als multimodale hub. Allerlei vormen van vervoer komen op de luchthaven samen: vliegtuig, trein, bus, fiets, auto en dus in de toekomst ook de metro. Het doortrekken van de Noord/Zuidlijn versterkt deze positie. Het verlengen van de bestaande metro Noord/Zuidlijn richting Schiphol en Hoofddorp zal naar verwachting in 2026 starten en in 2037 gerealiseerd zijn.

Gepubliceerd: 15 november 2022 om 15:56 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×