Start Tuinbouw Battle met nieuwe teeltkarren

Aalsmeer/Kudelstaart – Op maandag 14 november is een nieuwe ronde gestart van de Tuinbouw Battle in de regio Aalsmeer. De aftrap was bij SBO De Dolfijn in Uithoorn en KC De Ruimte in Kudelstaart. Met speciale verlichting, een tijdschakelaar, uitgebreide instructie en hulp van vrijwilligers gaan de leerlingen via deze Tuinbouw Battle zelf tulpen kweken. De zes teeltkarren en bollen zijn inmiddels afgeleverd bij de scholen en de jonge tulpenkwekers uit groep 7 en 8 gaan nu zelf aan de slag!

Er zijn voor deze nieuwe ronde hele nieuwe veilige teeltkarren gemaakt waarmee de leerlingen de komende weken zelf tulpen gaan kweken. Vrijwilligers van de Tuinbouw Battle hebben geholpen bij de bouw en zorgen ervoor dat de karren op de scholen geplaatst worden. Het gehele project wordt begeleid door vrijwilligers die zelf al jaren in het bollenvak of het onderwijs werkzaam zijn geweest en zeer ervaren zijn op het gebied van de bollenkwekerij.

Op De Dolfijn en KC De Ruimte zijn teeltkarren met twee lagen tulpen geïnstalleerd. Boven elke teeltlaag hangt ledverlichting die de tulpen belicht. Uiteindelijk worden na vier weken zo’n 400 tulpen geoogst. Alle aspecten van de sector komen in het lesprogramma aan bod: teelttechniek, techniek, marketing, handel, verkoop, prijsbepaling, meerwaarde en samenwerking. Het bijbehorende digitale lespakket biedt leuke en leerzame ondersteuning. Onderdeel van het project is ook een bezoek aan een tuinbouwbedrijf in de regio.

De Tuinbouw Battle is ook een uitdagende strijd tussen scholen in de regio. Er starten de komende week maar liefst drie rondes waar in totaal zestien klassen aan meedoen. Naast De Dolfijn en KC De Ruimte, doen ook De Oostereinderschool (Aalsmeer), de Jozefschool (Aalsmeer), Kwikstaart (Uithoorn), IKC Triade (Aalsmeer) en IKC Het Woud (Rijnsaterwoude) mee aan de Tuinbouw Battle.

Gepubliceerd: 15 november 2022 om 14:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×