Nog meer overlast door nachtvluchten Aalsmeerbaan?

Aalsmeer – De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn hebben overdag in toenemende mate te maken met geluidsoverlast van vliegverkeer dat gebruik maakt van de Aalsmeerbaan. Schiphol is echter van plan om vanaf 2 januari 2023 ook de Aalsmeerbaan te gaan gebruiken voor nachtvluchten. Nog meer overlast dus.

Onder het mom van een tijdelijke regeling vanwege baanonderhoud zou dit in eerste instantie zijn voor een periode van minstens 16 weken, maar dat kan ook langer worden. Dit bleek uit een internetconsulatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zo’n consulatie is een onderdeel van het verplichte democratische proces dat doorlopen moet worden voordat de minister een ingrijpend besluit kan nemen. Verbazingwekkend is het echter dat deze internetconsulatie niet is gecommuniceerd met de inwoners van Aalsmeer en Uithoorn.

Er kan 1 december echter nog wel bezwaar worden gemaakt tegen dit voorgenomen besluit. Dat kun je doen via deze link. De gemeente Aalsmeer heeft dat op dinsdag 22 november ook gedaan. Burgemeester Oude Kotte heeft een brief gestuurd naar minister Vivianne Heijnen. Hij heeft daarin gevraagd een ander instrument te gebruiken en roept op tot een juiste handhaving van de voorwaarden en eisen.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 22 november 2022 om 21:20 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×