VVD wil €300.000 in de lokale economie steken

Aalsmeer – In de Commissie Maatschappij en Bestuur van 17 november stond de behandeling van de 2e Bestuursrapportage 2022 gemeente Aalsmeer op de agenda. Uit die rapportage bleek dat een budget voor ondersteuning van bedrijven en ondernemers in Aalsmeer en Kudelstaart die in coronatijd niet voor tegemoetkomingen in aanmerking kwamen, maar wel in de problemen zouden komen, niet was gebruikt.

Dit budget zou weer worden toegevoegd aan de algemene middelen van de gemeente. Fractievoorzitter van de VVD, Dirk van der Zwaag, heeft in de commissie voorgesteld om het niet gebruikte bedrag van €300.000 beschikbaar te houden voor de Aalsmeerse economie en het apart te houden in het stimuleringsfonds lokale economie, zodat het nog steeds beschikbaar blijft voor ondernemers en bedrijven in Aalsmeer en Kudelstaart.

De portefeuillehouder economie/financiën, Robert van Rijn, heeft toegezegd om het voorstel van de VVD in het college te bespreken. Fractievoorzitter Dirk van der Zwaag: “Het is niet meer dan logisch en redelijk dat als je geld beschikbaar hebt gesteld voor ondernemers en bedrijven en het niet is gebruikt, dat je het geld op een of andere manier beschikbaar houd voor die doelgroep. Ik ga er vanuit dat het college die gedachte volgt en het geld reserveert voor de lokale economie.”

Foto: archieffoto | links Van der Zwaag en rechts Van Rijn

Gepubliceerd: 18 november 2022 om 21:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×